Ontdek het verhaal van Amerikaanse soldaten

Op het Flanders Field American Cemetery rusten 368 soldaten uit WOI en er staan nog eens 43 namen vermeld op de Muur van de Vermisten. In HIPPO.WAR kan je hun levensverhalen ontdekken via een groot aanraakscherm.

Je kan er digitaal bladeren tussen foto's, herinneringen, verhalen. Zo ontdek je niet alleen de rauwe kant van de oorlog, maar ook de menselijke kant van elke individuele soldaat, sergeant, majoor enzovoort. Beslist een aanrader!

 

Hoezo Flanders Field American Cemetery?

Het is de enige Amerikaanse begraafplaats van de Eerste Wereldoorlog in België. De (in de volksmond) "Amerikaanse begraafplaats" bevindt zich op de Wortegemseweg 117 en is iedere dag open voor bezoek. Elk jaar is er eind mei ook een plechtige herdenking tijdens Memorial Day. Bezoekerscentrum HIPPO.WAR en de Amerikaanse begraafplaats Flanders Field zijn met elkaar verbonden door een fraaie wandelroute aangeduid met stoepnagels.

Wist je dat toenmalig Amerikaans president Barack Obama op 26 maart 2014 een bezoek bracht aan deze begraafplaats om zijn gevallen landgenoten te eren?